Twee situaties om de seks nieuw leven in te blazen

seks
Twee situaties om de seks nieuw leven in te blazen

Mijn vrouw komt niet klaar.

Dit is een veel voorkomende probleem. Circa twee derde van alle vrouwen komt niet klaar door te neuken. Dat komt omdat het voor de vrouw wel heel opwindend is haar man in zich te voelen, maar dat er vaak een te geringe prikkeling is om klaar te komen. Veel stellen hebben dat opgelost door bijvoorbeeld de vrouw eerst klaar te laten komen, of daarna met de hand ‘het vrijen af te maken’. Weer anderen gebruiken een vibrator vooraf, tijdens of na de gemeenschap. Mensen vinden daar hun eigen oplossing voor. Belangrijk is dat de vrouw ontdekt wat voor haar de meest prettige stimulatie is om klaar te komen als zij dat wil.

 

 

Daarvoor moet een vrouw op onderzoek gaan bij zichzelf, alleen of samen met haar geliefde. In de moderne seksuologie gaan we ervan uit dat de vrouw zelf voor haar orgasme zorgt en dat het niet de taak van de man is om haar een orgasme te bezorgen. Het is dus niet zijn verantwoordelijkheid. Dit betekent niet dat de man zich niet meer van zijn partner dient aan te trekken, integendeel. Zeker in beginnende seksuele relaties is het erg belangrijk om elkaar te vertellen (en te vragen) wat de ander prettig en opwindend vindt en vooral ook wat hij of zij vervelend vindt. Zo ontdek je met vallen en opstaan je eigen manier van lekker vrijen. Gewoon aan de slag en samen een oplossing zoeken. Bekijk om de rubriek sexdate voor meer informatie. Enjoy the ride.

 

Ik ben seksueel uitgekeken op mijn partner

Ik heb al zes jaar een zeer goede relatie met mijn vriendin. Toch het ik een groot probleem. Ik voel mij niet meer seksueel aangetrokken tot mijn partner. Van andere vrouwen kan ik wel erg opgewonden raken en daarom krijg ik ook steeds meer de neiging om vreemd te gaan, puur voor de seks. Ik weet dat seks bij mijn vriendin een minder belangrijke plaats inneemt dan bij mij. Ik weet dat de beste manier praten is, maar ik ben inmiddels erg nieuwsgierig geworden over hoe het zou zijn om na zes jaar weer eens met een andere vrouw te vrijen.

Het lijkt me duidelijk dat wat het seksuele betreft je niet gelukkig bent met je huidige vriendin, voor jou is seks duidelijk belangrijker dan voor je vriendin. Waarom ga je dat niet bespreken met haar? Niet in de verwijtende zin, maar open en eerlijk: en ga er dan maar voor zitten. Bespreek met haar je gevoelens voor andere vrouwen en het gebrek aan seks-gevoelens voor haar. Dat is best moeilijk, maar het enige advies dat ik je kan geven. En zie maar wat er gebeurt. Het is jouw leven en jullie leven -  anderen kunnen het niet oplossen. Besef wel dat het hier om lust gaat en dat je bij je vriendin veel  meer kan kapot maken en je achteraf spijt kan hebben voor de situatie die je veroorzaakt. Achteraf beseft men vaak wat men had. Veel succes.