Te snel klaarkomen

Opgewonden
Te snel klaarkomen

Veel mannen tussen de twintig en veertig jaar hebben last van te snel klaarkomen. Er speelt bij vroegtijdige ejaculatie een aantal zaken. Het heeft te maken dat je het naderend gevoel van klaarkomen, het point of no return, niet voelt aankomen. Je hebt geen controle meer. Dat is iets dat je (onbewust) hebt aangeleerd. 

Het kan ook zijn dat je met een grotere gevoeligheid bent geboren. Dan zit het in je lijf en is het niet af te leren. Dat is dus wat anders dan bij mannen die een tijdje niet gevreeƫn hebben, een nieuw partner ontmoeten en dan sterk opgewonden raken en snel klaarkomen. Dat is namelijk heel gewoon.

 

 

Wat kun je doen om te snel klaarkomen te voorkomen? Allereerst zijn er masturbatie-oefeningen, waarbij je het point of no return leert herkennen en leert het onder controle te krijgen. Ook zijn er allerlei oefeningen die je samen met je partner kunt uitvoeren. Dat doe je het beste onder begeleiding van een seksuoloog. Is het te snel klaarkomen niet aangeleerd, dan kun je medicinale middelen gebruiken. Een licht verdovende zalf (Emla) die je bij je huisarts kunt krijgen, is bij een aantal mannen er effectief.  Je smeert het op de eikel en de schacht, laat het tien minuten inwerken en veegt het dan af, want anders verdoof je ook je partner. Je kunt er ook een condoom over heen doen. Je kunt ook een tabletje van 25 gram clomipramine (Anafranil) innemen tussen de 5 uur en 24 uur voor de geplande seks. Dit middel is eveneens op recept verkrijgbaar. Ik heb er goede resultaten van gezien. Wat zeker ook belangrijk is, en dat geldt voor alle seksproblemen: zorg dat je de tijd neemt als je gaat vrijen. Zorg dat je er echt zin in hebt en praat eerlijk over problemen. Veel mannen doen zich anders voor dat ze zijn en gaan dus vrijen met de angst in hun achterhoofd dat het mislukt. Dat is de beste garantie dat het inderdaad mislukt en dat het de volgende keer weer moeilijker en angstiger wordt.

 

 

Maak je je zelf niet te geil en probeer je gedachte te verzetten tijdens het vrijen. Klink gek maar als je te opgewonden blijft is de kans op point of no return al heel snel inzicht, maar weet je het te doseren dan zal je het ook langer volhouden enis voor jullie beide ook aangenamer. Is natuurlijk tegenstrijdig want om klaar te komen moet je sterk opgewonden zijn en dat bereik je door op je eigen gevoelens te concentreren. Je moet als het ware je aandacht naar binnen keren. In de het rubriek sexdate of vrouw zoekt man kan je je zelf trainen hoe lang je het volhoudt om niet voortijdig klaar te komen.