Het coronavirus en seks

Corona en seks
Het coronavirus en seks

Met het coronavirus vragen wij ons af hoe dit seks beïnvloed. Mogen we nog wel seks hebben? Kunnen we het op deze manier doorgeven? De meest gestelde vragen over corona en seks geven we hier onze antwoorden op. 

Geen seks, ja echt!

Volgens de maatregelen van het RIVM moet je 1,5 meter afstand tot mensen houden. Dit betekent ook dat je geen seks meer kan hebben met andere mensen dan je partner waarmee je woont. Met 1,5 meter afstand tot elkaar kan je simpelweg geen seks met elkaar hebben.

 

 

Als mijn partner ziek is mogen we dan nog seks hebben?

Zodra je partner symptomen vertoond die duiden op een coronabesmetting dien je zoveel mogelijk afstand te houden.  Dus kort gezegd geen seks. Door het intieme contact is er een grotere kans dat jou partner jou ook besmet met het coronavirus. Als er 24 uur lang geen klachten meer zijn kun je weer volop genieten van elkaar.

 

Mag ik thuis wel seks hebben met een partner die niet bij mij woont?

Helaas dien je 1,5 meter afstand te hebben om verspreiding van het virus te voorkomen. Dit betekent ook voor bezoek. Een partner die niet bij je woont wordt gezien als bezoek.  Als jullie al vaak bij elkaar komen vormt seks geen extra risico. Houdt er rekening mee als je niet samen woont seks voorlopig verboden is.

 

 

Ik kan niet zonder seks, help.

Vind je het moeilijk om geen seks te hebben? Dit is begrijpelijk, omdat het voor nu voor iedereen een vreemde periode is. Advies is om jezelf te helpen door te masturberen of seks op afstand te hebben. Bijvoorbeeld via het rubriek sexdate. Ook kun je online een seksspeeltje kopen wat je kan helpen bij je behoeften. Wees gerust jij bent niet de enigste.

 

Coronavirus overdraagbaar via seks?

Er is tot op heden nog geen bewijs dat het coronavirus via seks overdraagbaar is. Wel vormt het een groter risico, doordat je dichter bij elkaar bent. Als één van de twee besmet is kun je het zo eerder overdragen, maar niet via seks.

 

Tongzoenen en het coronavirus

Via tongzoenen is het virus overdraagbaar.

 

Het grote voordeel van de coronacrisis is dat je nu meer tijd hebt voor seks met je partner. Als je samen woont kun je volop van elkaar genieten.  Maak hier ook gebruik van om beide tot rust te komen en elkaar beter te leren kennen.